Veel Gestelde Vragen

"Antwoorden van onze relatiecoaches"

Veel gestelde vragen

We krijgen regelmatig vragen. De meest gestelde willen we met je delen.

Hoe vragen stellen aan relatietherapeuten?

Het stellen van vragen over de online relatietherapie aan onze relatietherapeuten is kosteloos. Dit doe je per e-mail naar servicedesk@jouwliefde.nl. Het voordeel is dat je de antwoorden die je krijgt makkelijk kunt delen met je partner.
Is er toch behoefte om een fysiek gesprek te hebben met een relatietherapeut, dan kun je direct afrekenen met de relatietherapeut.

Hoe is de therapie opgebouwd?

De relatietherapie is zo gemaakt dat jullie deze zelfstandig kunnen volgen. Zijn er vragen over de therapie, dan stellen jullie deze per e-mail of WhatsApp aan de vaste relatiecoach (kosteloos). Nadat dat jullie zijn ingelogd gaan jullie de eerste stappen individueel volgen om door te groeien naar de gezamenlijke stappen.
In de eerste stappen kijken jullie naar jezelf om steeds meer de diepte in te gaan. Zo krijg je inzicht in de (onderliggende) oorzaken van de relatieproblemen, wie je bent, wat je wil en wat je verwacht van je partner in de relatie.
Bij elke stap staat duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is en wat de actiepunten zijn. De antwoorden op vragen of overwegingen schrijf je op, zodat je later kunt terugkijken. Na verloop van tijd zijn jullie voorbereid op de partnergesprekken, zodat jullie kunnen verwoorden wat de ‘verbeterpunten’ zijn. Vanuit de relatietherapie krijgen jullie, waar nodig, inzichten en hulpmiddelen aangereikt om te bouwen aan de relatie.

Werkt de relatietherapie altijd?

Geen enkele relatietherapie is een wondermiddel. Een relatie bestaat uit twee unieke personen en daardoor zijn geen twee relaties hetzelfde. Wanneer beide partners de relatietherapie serieus nemen en er tijd aan willen besteden, heb je het meeste kans op succes om relatieproblemen op te lossen.

Hoe lang duurt de relatietherapie?

Om het basistraject van de online relatietherapie te doorlopen heb je ongeveer 12 weken nodig.
Vanuit onze ervaring als relatietherapeuten weten we dat je minimaal 10 sessies nodig hebt in de traditionele relatietherapie, voorafgegaan door een intakegesprek.  Dit neemt al snel 22 weken in beslag met huiswerk tussen de sessies door. En net als bij de online relatietherapie stopt het bouwen aan je relatie niet.

Hoeveel sessies nodig bij fysieke therapeut?

Bouwen aan je relatie heeft geen einddatum. Doordat negatieve patronen worden doorbroken gaat het steeds makkelijker en blijf je groeien als mens.

Is er terugbetaling of tegemoetkoming?

Afhankelijk van de ziektekostenverzekering waarbij jullie zijn aangesloten is er een tegemoetkoming in de kosten van de Online Relatietherapie. Op de afrekenpagina kun je in het veld ‘Extra informatie’ aangeven dat een factuur nodig is voor de ziektekostenverzekering.
Het is belangrijk voor onze financiële afdeling om jullie aansluitingsnummer of BSN te vermelden, zodat zij de factuur voor jullie kunnen opstellen.

Waarom heeft elke stap een doorlooptijd?

Het is de bedoeling dat je alles goed op je laat inwerken, de tijd neemt om te overdenken, je gedachten en gevoelens op te schrijven en dan verder te gaan. Het is geen invuloefening en klaar, het is de bedoeling dat je bij jezelf te rade gaat wat jij wilt, voelt en verwacht.

Wat is het effect op mij als individu?

Het mooie van de methodiek van Your Love is dat jij als mens groeit. Je leert jezelf beter kennen en begrijpen ook al heb je geen relatie.

Reviews

It’s about YOUR LOVE!

Vrijblijvend gesprek

Vind je het fijn om telefonisch contact te hebben, zodat je vragen kunt stellen over de werking van onze Online Relatietherapie? Laten we dan een belafspraak inplannen, want des te sneller is alles duidelijk.
Groetjes, Martin (relatiecoach)